top of page

HOE HET ALLEMAAL BEGON...

VAN DE SCHUUR VAN SJOERD ...

Ons verhaal begint natuurlijk bij onszelf, Jelmer en Sjoerd. We kennen elkaar al jaren als medestudent SPH en later als collega's Sociaal Hulpverlener. Bij wijze van experiment probeerden we eens ons eigen bier te brouwen. Gewoon met een Doe Het Zelf-kitje in de schuur bij Sjoerd thuis. Het experiment slaagde en sindsdien hebben we de smaak te pakken - tot zover verschilt ons verhaal nauwelijks van dat van onze collega brouwers. Totdat we een aantal alles bepalende keuzes maakte...

... VIA CROWDFUND ...

Omdat we in de ban raakten van bieren in Amerikaanse stijl, besloten we ons volledig op het brouwen van fruitige IPA's, volvette Stouts en Fruited Kettle Sours te richten. We gingen op zoek naar recepten met volle, uitdagende smaken waarbij balans het uitgangspunt is. En omdat het ons fijn leek dat anderen onze bieren net zo zouden waardeerden als wijzelf, startten we een crowdfund-actie om onze eigen kleine brouwerij te kunnen financieren.

... NAAR EEN BROUWERIJ MET een SOCIAAL OOGMERK

De crowdfunding bleek een succes. Het benodigde bedrag was al snel binnen en er kon begonnen worden met de inrichting van een bedrijfspandje aan de Biezenstraat, pal aan de rand van het centrum van Nijmegen. Nu is Mannenpap is een plek waar de liefde voor Craft bier alom aanwezig is. Én wordt doorgegeven aan nieuwe brouwers - veelal mensen met een 'afstand' tot de arbeidsmarkt (al hebben we persoonlijk we niks met deze term, maar dat is een ander verhaal). Met de oprichting van onze sociale onderneming Mannenpap Craft Crew is onze cirkel rond. Onze twee grootste passies gecombineerd! En daar zijn we trots op. Proost!

Sjoerd.jpg
bottom of page