top of page

ONS

ASSORTIMENT

BESCHIKBAARHEID

 

Brouwen is bij ons altijd ambachtelijk handwerk. Onze bieren worden volgens een uitgekiend recept en met de grootst mogelijke zorg gebrouwen in onze eigen brouwerij. Omdat onze brouwerij een beperkte capaciteit heeft kan het dus zijn dat niet al onze bieren tegelijk verkrijgbaar zijn. Als je vragen hebt over de beschikbaarheid, of over ons bier in het algemeen, stuur dan een mail naar bestellingen@brouwerijmannenpap.com of maak gebruik van onze Biernotificatie. 

Vaste bieren
Fruitcake.png

Vast assortiment

FrUITCAKE! - India pale ale | 7%

 

Onze vaste waarde in het assortiment - Fruitcake bracht ons de smaak van succes en is nog altijd een favoriet op menig terras. Fruitcake is een zeer fruitige IPA met een licht bittere afdronk. Bevat vier Amerikaanse soorten hop.

Verkrijgbaar op fles 33cl | 20 liter vat

Black Oxx.png

Vast assortiment

BLACK OXX - R.I.S. | 10,2%

 

Onze Russian Imperial Stout is al jaren favoriet bij liefhebbers van het complexere werk.Zoetige chocolade- en lichte salmiak-aanzet gevolgd door een donkere en duistere afdronk met geroosterde tonen. 

Verkrijgbaar op fles 33cl | 20 liter vat

Rastaberry_1laag.png

Vast assortiment

RASTABERRY - FRUITED SOUR | 5,6%

 

Een Kettle Sour bomvol framboos, aardbei en kers. Een zure, volle aanzet die gecompenseerd wordt door de grote hoeveelheid rood fruit. 

Verkrijgbaar op fles 33cl | 20 liter vat

Nectar.png

Vast assortiment

NECTAR - JUICY IPA | 5,8%

 

Een heerlijk sappige, fruitige IPA met een aangenaam zacht mondgevoel, fruitige tonen van citrusvruchten en een licht bittere afdronk. 

Verkrijgbaar op fles 33cl | 20 liter vat

BOM.png

Vast assortiment

BLACK OUT MADNESS - R.I.S. | 10,5%

 

De Blackout Madness is een moddervette Russian Imperial Stout vol complexe tonen van chocola, geroosterde mout en karamel.

Verkrijgbaar op fles 33cl | 20 liter vat

Hop Series
BigBang1.png

BIG BANG #1 

BIG BANG - double dry hopped dipa | 8,5%

 

Onze "Big Bang"  Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied - een plek waar we volop kunnen experimenteren met  hoppen, mouten, gisten en technieken die bij alle verschillende varianten IPA's passen .

De eerste "Big Bang" is meteen een knaller: een double dry hopped dipa, oftewel een dubbel ipa met een dubbele dry hopgift (tijdens en na de vergisting toegevoegd aan de tank). Een dubbel ipa heeft een hoger alcoholpercentage dan een standaard ipa. Dit betekent dat er meer mout is gebruikt, wat zorgt voor meer alcohol en in dit geval  ook voor meer restsuikers zodat het bier meer " body"  en een klein zoetje krijgt.

De moutige basis vormt een ideaal podium voor onze nieuwe hoppen. De hoppen van de Big Bang zijn bijzonder door hun extreem tropische kenmerken. SABRO CRYO (mandarijn, kokos, tropisch steenfruit en hints van ceder), en IDAHO 7 CRYO (abrikoos, sinaasappel, rode grapefruit, papaja, tonen van harsachtige dennen en hints van zwarte thee). We hebben ditmaal gekozen om gebruik te maken van “Cryo hop”, een variant van hop die zich kenmerkt door een verwerkingsproces waarbij de hopbellen vermalen worden waarna doormiddel van bevriezing het plantmateriaal nog meer gescheiden wordt van de aromatische delen van de hopbel. Dit verhoogt het aroma per toegevoegde gram hop.

Het resultaat is een bier met een bijna explosieve smaak - een bier helemaal in de onze stijl dus.
 

- OUT OF STOCK -
 

Packshot_BigBang2.png

BIG BANG #2 

BIG BANG - double dry hopped dipa | 8,5%

 

Onze "Big Bang"  Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied - een plek waar we volop kunnen experimenteren met  hoppen, mouten, gisten en technieken die bij alle verschillende varianten IPA's passen.

De tweede "Big Bang" onderscheid zich door het gebruik van de hopsoorten TALUS en ENIGMA. Deze zorgt voor een wild palet aroma's (zoals je van ons kunt verwachten): roze pompelmoes, citrusschillen, gedroogde rozen, dennenhars, tropisch fruit en salie. Wat maakt dat onze Big Bang II zich prima thuisvoelt in het voorjaar. 

- OUT OF STOCK -

Packshot_BigBang3.png

BIG BANG #3 

BIG BANG - ipa | 6,8%

 

Als je zoals Mannenpap vaak met verschillende hopsoorten werkt is het onvermijdelijk dat hierin voorkeuren ontstaan. Hopsoorten waarmee we zogezegd een 'warme band' hebben gekregen. De derde Big Bang is er een die volledig gebaseerd is op onze favoriete drie hopsoorten: CITRA, MOSAÏC en SIMCOE. Het is een mooi gebalanceerde IPA geworden, lekker fris en met een explosieve smaak zoals je mag verwachten van een Big Bang.

- OUT OF STOCK -

BIG BANG #4 

BIG BANG - Dipa | 8,2%


Onze "Big Bang" Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied - een plek waar we volop kunnen experimenteren met hoppen, mouten, gisten en technieken.

Editie #4 is een Double Dryhopped DIPA met een stevig moutige basis met tonen van citrus, kokosnoot, mandarijn en steenfruit van de SABRO en IDAHO 7. De gebruikte SORACHI ACE zorgt voor een aangenaam kruidige afdronk


- OUT OF STOCK -

Packshot_BigBang5.png

BIG BANG #5

BIG BANG - DDH Dipa | 8,3%


Onze "Big Bang" Serie is de creatieve vrijplaats op IPA gebied - een plek waar we volop kunnen experimenteren met hoppen, mouten, gisten en technieken.

Editie #5 is een Double Dryhopped DIPA met een stevig moutige basis vol MOSAIC, CITRA & TALUS die het bier bloemige en aardse tonen, smaken van citrus en een tropische afdronk geven.


 

Collabs
Menache.png

Collab Dutch Bargain x Mannenpap

menage sacch trois

 

Kettle sour met maarliefst 19 gram hop per liter. Vergist met Sacch Trois-gist, een oud Belgisch gist dat voornamelijk in Lambiek voorkwam. Wilde, funky toetsen van van mango en tropisch fruit.

- OUT OF STOCK -

Dairy drop.png

Collab Rock City Beers x Mannenpap

dairy DROP

 

Eerste uit een serie collabs van Rock City. Dairy Drop is een volle, moutbittere milkstout van 8,5% met flink wat cacao. Als chocomel, maar dan beter. 

- OUT OF STOCK -

Discontinued
Packshot_BackOnTrack (1).png

Collab Mannenpap x LOC Brewery

Back on track

 

Een fijne Fruited NEIPA van 6,9%, gebrouwen samen met onze vrienden van LOC Brewery uit Tilburg. Bomvol hoppige tonen van tropisch fruit, abrikoos, steenvrucht en aangename smaken en aroma's van échte frambozen en aardbeien! 

- OUT OF STOCK -

Cocktail.png

Discontinued

cocktail - n.e.i.p.a. | 5,8%

 

Eerste uit een serie van drie - een troebele New England India Pale Ale vol tropische tonen van citrus en passievrucht.

- OUT OF STOCK -

Cocktail 2.png

Discontinued

cocktail 2 - n.e.i.p.a. | 5,8%

 

Tweede versie in onze succesvolle range New England Pale Ale's - nog tropischer dan de eerste Cocktail.

- OUT OF STOCK -

Fruitcake_3D.png

Discontinued

cocktail 3d - n.e.i.p.a. | 5,8%

 

Derde en laatste incarnatie van onze succesvolle range New England Pale Ale's - bomvol tropische tonen zoals het een echte Cocktail betaamd.

- OUT OF STOCK -

bottom of page